Strakke hand 

WIN_20200708_16_52_35_Pro (2).jpg

Bij een strakke hand komt vaak ook een reactie in je bot-been en bindweefsel voor. Dit systeem dat in de evolutie gericht was op eigen ontwikkeling voor gevaarlijke situaties.

Het systeem wat hierbij betrokken is noemen we Mesoderm.

Mesoderm is vooral het weefsels voor verbinding en informatie doorgeven. Het bestaat uit de witte stof van de grote hersenen, bind en steunweefsels van de hersenen (het gliaweefsel in de hersenen) bindweefsels, kraakbeen, pezen botten dwarsgestreepte spieren, lymfeklieren, bloed en lymfevaten, milt, bijnierschors, nierschors, eierstok en teelbalparenchyma, (orgaanweefsel). 

Mesoderm weefsel wordt bestuurd door de kleine hersenen onderhuid (corium), borstklileren, buikvlies, borstvlies en hartzakje.

De patronen die meer over integriteit of aanpassing gaan hebben tijdens het probleem vaak functie verhoging.

Wanneer het patroon aangepakt is normaliseert het vaak met bacteriën, schimmels, nachtzweten en pijn.

De patronen die meer over eigenwaarde gaan hebben vaak tijdens het probleem functievermindering en cel afbouw. Wanneer het patroon aangepakt is krijgt men vaak functieverhoging, cel opbouw bacteriën en pijn.

Mesoderm  behoeft veel vet. Voor de vertering van vetten heb je lipase nodig.

Vetten zijn nodig voor de aanmaak van belangrijke hormonen zoals testosteron, DHEA, progesteron, oestrogeen, cortisol en adrenaline).

 

Het meest betrokken hormoon is Epinephrine (Adrenaline)

Problemen in het mesoderm gaan vaak gepaard met een wat lage lichaamstemperatuur en dat geeft dan weer eerder ontstekingen in de organen.

De hormonen Norepinephrine en Serotonine maar m.n. Dopamine zijn hierbij betrokken.

Het  helpt bij beslissingen als vechten of vluchten, focus, arrousel en herinnering.