top of page

Strakke hand 

WIN_20200708_16_52_35_Pro (2).jpg

Bij een strakke hand is er  vaak ook een reactie in je bot--spier en bindweefsel Dit systeem heeft zich in de evolutie ontwikkeld voor nieuwe of gevaarlijke en spannende situaties die bepaalde kwaliteiten vragen.

Bot-been-bindweefsel

Zoogdierbrein

20211214_124548.jpg

Bind, bot en beenweefsel

Dit systeem noemen we Mesoderm.

Organen die afkomstig zijn van het oud mesoderm, zoals de lederhuid onder de opperhuid, het borstvlies, het buikvlies en het hartzakje, die de vitale organen bedekken, zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor de bescherming. Het belangrijkste conflictthema heeft daarom betrekking op “aanvalsconflicten“.

Het wordt aangestuurd vanuit de kleine hersenen.

Mesoderm is vooral het weefsels voor verbinding, ondersteuning en informatie door geven.

Het bestaat o.a. uit de witte stof van de grote hersenen, bind en steunweefsels van de hersenen (het gliaweefsel in de hersenen) bindweefsels, kraakbeen, pezen botten dwarsgestreepte spieren, lymfeklieren, bloed en lymfevaten, milt, bijnierschors, nierschors, eierstok en teelbal parenchym, (orgaanweefsel). 

De patronen die meer over integriteit of aanpassing gaan hebben tijdens het probleem vaak functie verhoging. Wanneer het patroon aangepakt is normaliseert het vaak met bacteriën, schimmels, nachtzweten en pijn.

De patronen die meer over eigenwaarde gaan hebben vaak tijdens het probleem functievermindering en cel afbouw. Wanneer het patroon aangepakt is krijgt men vaak functieverhoging, cel opbouw bacteriën en pijn.

Mesoderm  behoeft veel vet. Voor de vertering van vetten heb je lipase nodig.

Vetten zijn nodig voor de aanmaak van belangrijke hormonen zoals testosteron, DHEA, progesteron, oestrogeen, cortisol, adrenaline en vitamine D.

 

Het meest betrokken hormoon is Epinephrine (Adrenaline)

Problemen in het mesoderm gaan vaak gepaard met een wat lage lichaamstemperatuur en dat geeft dan weer eerder ontstekingen in de organen.

De hormonen Norepinephrine en Serotonine maar m.n. Dopamine zijn hierbij betrokken.

Het  helpt bij beslissingen als vechten of vluchten, focus, arousal en herinnering.

Het limbische systeem zorgt voor versnelling wanneer er gevaar dreigt.

Gevaar voor het brein kan ook onzekerheid zijn. Onbekendheid, verandering, meningsverschil, verliefdheid, nieuwe mensen, onhaalbare wensen etc. zetten deze versnelling in werking.

Mesoderm reageert soms met bacteriën voor herbouw bij necrose.

Maar even simpel gezegd alles wat ons die specifieke vorm geeft.

De max teperatuur is 39.5

Mesoderm weefsels bestuurd door de witte stof van de grote hersenen; bind en steunweefsels van de hersenen (het gliaweefsel in de hersenen) bindweefsels, kraakbeen, pezen botten dwarsgestreepte spieren, lymfeklieren, bloed en lymfevaten, milt, bijnierschors, nierschors, eierstok en teelbalparenchyma, (orgaanweefsel)

Mesoderm weefsel bestuurd door de kleine hersenen onderhuid (corium), borstklieren, buikvlies, borstvlies en hartzakje.

Het meest betrokken orgaan hierbij lijken de nieren. De nieren filteren afval van bloed en reguleren de vochtbalans en de bloeddruk. Ze handhaven het zuur base evenwicht en produceren hormonen die de verantwoordelijk zijn voor de bloeddruk en de rode bloedcellen.

kleine hersenen en hersenmerg

Je ervaart Endorphines als beloning wanneer je in eigenwaarde-identiteit conflicten succesvol bent.

bottom of page